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Bücher von Silvius Stanciu

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  • von Silvius Stanciu
    68,90 €

    Lebensmittelverschwendung und -verluste sind globale Probleme mit erheblichen negativen Folgen für Wirtschaft, Gesellschaft und Umwelt. Die Konsumkultur der menschlichen Gesellschaft und die steigende Nachfrage nach Lebensmitteln in Verbindung mit Herausforderungen in der Lebensmittelversorgungskette, unzureichender Verbraucheraufklärung und mangelnder Information tragen zu dem alarmierenden Anstieg der Lebensmittelverschwendung bei. Mehr als ein Drittel der weltweiten Lebensmittelproduktion wird verschwendet, während sowohl verarmte als auch wohlhabende Regionen mit Hunger und Unterernährung zu kämpfen haben.Rumänien und die Republik Moldau haben Gemeinsamkeiten in der Ernährungskultur, aber ihre unterschiedlichen regionalen Zugehörigkeiten haben einzigartige nationale Agrar- und Ernährungssysteme geformt. Es bestehen erhebliche Unterschiede zwischen den Ländern in Bezug auf die Rechtsvorschriften zur Lebensmittelsicherheit und die Bemühungen zur Bekämpfung der Lebensmittelverschwendung. Rumänien gleicht seine Agrar- und Lebensmittelgesetzgebung an die EU-Vorschriften an, während die Republik Moldau vor der Herausforderung steht, ihr System an die europäischen Standards anzugleichen.Das Buch befasst sich mit spezifischen Aspekten der Lebensmittelverschwendung in Rumänien und der Republik Moldau und analysiert sie aus regionaler und globaler Sicht. Es untersucht mögliche Strategien zur Verringerung der Lebensmittelverschwendung und bietet wertvolle Einblicke und Empfehlungen.

  • 19% sparen
    von Silvius Stanciu
    56,00 €

    Le gaspillage et les pertes alimentaires sont des problèmes mondiaux ayant des conséquences négatives importantes sur l¿économie, la société et l¿environnement. La culture de consommation de la société humaine et la demande alimentaire croissante, associées aux défis de la chaîne d'approvisionnement alimentaire, à une éducation inadéquate des consommateurs et au manque d'information, contribuent à une augmentation alarmante du gaspillage alimentaire. Plus d¿un tiers de la production alimentaire mondiale est gaspillée, tandis que les régions pauvres et riches sont confrontées à la faim et à la malnutrition.La Roumanie et la République de Moldavie partagent des points communs en matière de culture alimentaire, mais leurs affiliations régionales distinctes ont façonné des systèmes agroalimentaires nationaux uniques. Des disparités notables existent entre les pays en termes de législation en matière de sécurité alimentaire et de lutte contre le gaspillage alimentaire. La Roumanie aligne sa législation agroalimentaire sur les réglementations de l'UE, tandis que la République de Moldavie est confrontée à des défis pour harmoniser son système avec les normes européennes.Le livre explore des facettes spécifiques du gaspillage alimentaire en Roumanie et en République de Moldavie, en les analysant sous un angle régional et mondial. Il explore des stratégies potentielles pour réduire le gaspillage alimentaire, offrant des informations et des recommandations précieuses.

  • 19% sparen
    von Silvius Stanciu
    56,00 €

    El desperdicio y la pérdida de alimentos son problemas mundiales con importantes consecuencias negativas para la economía, la sociedad y el medio ambiente. La cultura de consumo de la sociedad humana y el aumento de la demanda de alimentos, junto con los problemas en la cadena de suministro de alimentos, la educación inadecuada de los consumidores y la falta de información, contribuyen al alarmante aumento del desperdicio de alimentos. Más de un tercio de la producción mundial de alimentos se desperdicia, mientras que tanto las regiones empobrecidas como las ricas se enfrentan al hambre y la malnutrición.Rumanía y la República de Moldavia tienen en común la cultura alimentaria, pero sus distintas afiliaciones regionales han configurado sistemas agroalimentarios nacionales únicos. Existen notables disparidades entre ambos países en cuanto a legislación sobre seguridad alimentaria y lucha contra el desperdicio de alimentos. Rumanía ajusta su legislación agroalimentaria a la normativa de la UE, mientras que la República de Moldavia se enfrenta a dificultades para armonizar su sistema con las normas europeas.El libro profundiza en facetas específicas del desperdicio de alimentos en Rumanía y la República de Moldavia, analizándolas desde perspectivas regionales y mundiales. Explora posibles estrategias para reducir el desperdicio de alimentos y ofrece valiosas ideas y recomendaciones.

  • 13% sparen
    von Silvius Stanciu
    31,00 €

    Pischewye othody i poteri qwlqütsq global'noj problemoj, imeüschej znachitel'nye negatiwnye posledstwiq dlq äkonomiki, obschestwa i okruzhaüschej sredy. Kul'tura potrebleniq i powyshennyj spros na produkty pitaniq w chelowecheskom obschestwe w sochetanii s problemami w cepochke postawok prodowol'stwiq, nedostatochnym urownem obrazowaniq potrebitelej i nedostatkom informacii sposobstwuüt trewozhnomu rostu kolichestwa pischewyh othodow. Bolee treti mirowogo proizwodstwa prodowol'stwiq wybrasywaetsq wpustuü, pri ätom kak bednye, tak i bogatye regiony stalkiwaütsq s problemoj goloda i nedoedaniq.Rumyniq i Respublika Moldowa imeüt obschie cherty w kul'ture pitaniq, odnako ih regional'naq prinadlezhnost' sformirowala unikal'nye nacional'nye agroprodowol'stwennye sistemy. Zametnye razlichiq suschestwuüt mezhdu stranami w oblasti zakonodatel'stwa po obespecheniü bezopasnosti pischewyh produktow i bor'be s pischewymi othodami. Rumyniq priwodit swoe agroprodowol'stwennoe zakonodatel'stwo w sootwetstwie s normami ES, w to wremq kak Respublika Moldowa stalkiwaetsq s trudnostqmi w garmonizacii swoej sistemy s ewropejskimi standartami.V knige rassmatriwaütsq konkretnye aspekty problemy pischewyh othodow w Rumynii i Respublike Moldowa, analiziruq ih s regional'noj i global'noj tochek zreniq.

  • 19% sparen
    von Silvius Stanciu
    56,00 €

    Lo spreco e la perdita di cibo sono problemi globali con conseguenze negative significative per l'economia, la società e l'ambiente. La cultura del consumo della società umana e l'aumento della domanda di cibo, insieme alle sfide della catena di approvvigionamento alimentare, all'inadeguata educazione dei consumatori e alla mancanza di informazioni, contribuiscono all'allarmante aumento degli sprechi alimentari. Oltre un terzo della produzione mondiale di cibo viene sprecato, mentre sia le regioni impoverite che quelle ricche devono affrontare fame e malnutrizione.La Romania e la Repubblica di Moldova hanno in comune la cultura alimentare, ma le loro diverse appartenenze regionali hanno dato forma a sistemi agroalimentari nazionali unici. Esistono notevoli disparità tra i Paesi in termini di legislazione sulla sicurezza alimentare e sugli sforzi per combattere gli sprechi alimentari. La Romania allinea la propria legislazione agroalimentare ai regolamenti dell'UE, mentre la Repubblica di Moldova deve affrontare sfide per armonizzare il proprio sistema con gli standard europei.Il libro approfondisce aspetti specifici dello spreco alimentare in Romania e nella Repubblica di Moldova, analizzandoli da prospettive regionali e globali. Esplora le potenziali strategie per ridurre gli sprechi alimentari, offrendo preziosi spunti e raccomandazioni.

  • 19% sparen
    von Silvius Stanciu
    56,00 €

    O desperdício e a perda de alimentos são questões globais com consequências negativas significativas para a economia, a sociedade e o ambiente. A cultura de consumo da sociedade humana e o aumento da procura de alimentos, associados a desafios na cadeia de abastecimento alimentar, a uma educação inadequada dos consumidores e à falta de informação, contribuem para o aumento alarmante do desperdício alimentar. Mais de um terço da produção mundial de alimentos é desperdiçada, enquanto tanto as regiões pobres como as ricas enfrentam a fome e a subnutrição.A Roménia e a República da Moldávia partilham pontos comuns na cultura alimentar, mas as suas filiações regionais distintas moldaram sistemas agro-alimentares nacionais únicos. Existem disparidades notáveis entre os países em termos de legislação de segurança alimentar e de esforços para combater o desperdício alimentar. A Roménia alinha a sua legislação agroalimentar com os regulamentos da UE, enquanto a República da Moldávia enfrenta desafios na harmonização do seu sistema com as normas europeias.O livro aprofunda as facetas específicas do desperdício alimentar na Roménia e na República da Moldávia, analisando-as a partir de perspectivas regionais e globais. Explora potenciais estratégias para reduzir o desperdício alimentar, oferecendo valiosas perspectivas e recomendações.

  • 19% sparen
    von Silvius Stanciu
    56,00 €

    Food waste and loss are global issues with significant negative consequences for the economy, society, and the environment. Human society's culture of consumption and increased food demand, coupled with challenges in the food supply chain, inadequate consumer education, and a lack of information, contribute to the alarming rise in food waste. Over one-third of global food production is wasted, while both impoverished and affluent regions face hunger and malnutrition.Romania and the Republic of Moldova share commonalities in food culture, but their distinct regional affiliations have shaped unique national agri-food systems. Notable disparities exist between the countries in terms of food safety and security legislation and efforts to combat food waste. Romania aligns its agri-food legislation with EU regulations, while the Republic of Moldova faces challenges in harmonizing its system with European standards.The book delves into specific facets of food waste in Romania and the Republic of Moldova, analyzing them from regional and global perspectives. It explores potential strategies to reduce food waste, offering valuable insights and recommendations.

  • 15% sparen
    von Silvius Stanciu
    39,00 €

    The world is changing rapidly and f¿rms operating within a constantly changing environment have to face new challenges every day. Competition, globalization, increase in environmental and social awareness, and factors like these force firms to redesign almost every part of their operations. Strategic management and decision making are crucial for firms since they need to satisfy their customers' increasing expectations while satisfying the aims of their shareholders and other stakeholders. To gain and benefit from the globalization, firms need to deliberately choose a different set of activities to deliver a unique mix of value as M.C. Porter indicated in "What is Strategy". Being different is not easy. Competition force firms to set activities that their rivals cannot do. To attain their goals, firms need to set a unique strategy. It is believed that a firm cultivate a competitive strategy can achieve its goal. This idea brings that how setting strategy is vital for firms who need to survive in such competitive environment.

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